Ontwikkel je mensen

Door Brainstud werd ik gevraagd om op hun teamweekend in Hamburg een sessie te begeleiden. De balans tussen werk en privé stond centraal. We spraken met elkaar over patronen, zowel privé als zakelijk. Er ontstonden mooie gesprekken, het team kwam tot elkaar en heeft een stap gezet om persoonlijke groei (weer) centraal te stellen in de organisatie.

Wilfred

Geschreven op

Groei met je bedrijf door je mensen te ontwikkelen

In de waan van de dag krijgen teambijeenkomsten vaak niet de grootste prioriteit. Er zijn altijd urgentere zaken die direct aandacht vereisen. Echter wanneer je de focus op de lange termijn legt, dan worden deze zaken extreem belangrijk. Teamontwikkeling zorgt voor een sterke onderlinge connectie van mensen en zorgt voor een betere teamsfeer. Uiteindelijk heeft dit effect op de resultaten, en ook op verloop en ziekteverzuim.

Bij Brand Solutions, het bedrijf waar ik acht jaar eigenaar van was, deden wij heel veel dingen verkeerd. Wat we wel goed deden was onze mensen ontwikkelen. Maandelijks hadden we opleidingsdagen met de senior laag. Deze groep maakte het beleid op operationeel niveau. Daarnaast leerden de teams skills op het gebied van sales, mindset en leiderschap.

 • Tijdens de team ontwikkelsessies maakten de senior collega’s maandelijks beleid en blikten zij terug op de vorige maand. Doordat deze groep mensen zelf het beleid maakte, gingen zij ook echt achter het beleid staan. Dit werkt beter dan mensen vertellen wat ze moeten doen van bovenaf.
 • Trainingen mindset en sales. Skills in beïnvloeding en overtuigen was nodig om beter te worden in het verkopen. Met de juiste groei mindset behaal je doelstellingen.
 • Coaching en leiderschap skills werden aangeleerd zodat men een buddy kon inwerken en een team kon begeleiden.
 • De maandelijkse evaluatiegesprekken gingen over de persoonlijke ontwikkeling van collega’s. Wat gaat goed, wat kan beter en waar wil men uiteindelijk naar toe? Niet te verwarren met functioneringsgesprekken die niet zozeer gaan over de ontwikkeling van mensen.

Deze manier van werken zorgde voor een team van inspirerende leiders en intrinsiek gedreven collega’s. Hierdoor was motiveren niet nodig, want collega’s waren vanuit zich zelf gemotiveerd om te groeien. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van werken de reden was voor mensen om lang bij ons te blijven werken, dat zij buitengewoon goede resultaten boekten, en dat zij niet vaak ziek waren.

Dit levert het je op

 • Door je team continue skills te leren worden zij beter in hun werk
 • Door de bovenlaag van collega’s te leren coachen, worden zij nog beter in hun werk. Bewustwording is stap 1 in verandering. door bewustwording.
 • Je trekt automatisch juniors mee naar een hoger niveau
 • Je wordt een lerende organisatie
 • Je collega’s zijn intrinsiek gemotiveerd
 • Je leidinggevenden zijn inspirerend
 • Verbinding en connectie met het hele team

Hier eens over sparren? Laten we kort bellen of online kennismaken (max 20 minuten), en dan beantwoord ik al je vragen.

Sessie Brainstud foto 1 sparren? Laten we kort bellen of online kennismaken (max 20 minuten), en dan beantwoord ik al je vragen.

Meer blogs