Over ons

De Intrinsieke Motivator

Missie: inspiratie boven motivatie. Strategie: stel je mensen centraal en behaal geweldige resultaten.

Kernwaarden

Inspiratie
Mensen aanspreken op hun autonomie en drijfveren is intrinsiek motiveren. Inspireren in plaats van extrinsiek motiveren
Beweging
Continu ontwikkelen als persoon, als leider en als organisatie. Altijd ernaar streven om in beweging te blijven
Verbinding
Met elkaar groeien, van elkaar leren en elkaar inspireren zorgt voor mooie resultaten en meer geluk in werk
Humor
Neem jezelf niet te serieus, heb plezier met anderen en lach en geniet van de groeipijn die ontwikkeling met zich meebrengt.

Onze missie

Leiderschap en cultuur 

De well-being van mensen binnen bedrijven wordt steeds belangrijker. Mensen kunnen kiezen waar ze willen werken. Hoe word of blijf je nu een bedrijf waar goede mensen graag werken en niet snel weg gaan? Een eerste stap is jouw mensen centraal stellen. Hen te stimuleren om eigen regie te nemen en hen aan te spreken op hun drijfveren. Mensen willen van betekenis zijn. Hier kan je op inspelen door mensen hierin te begeleiden. Hierdoor presteren mensen beter en zullen ze langer bij je willen blijven werken.

 

Mensen vertellen wat ze moeten doen op basis van je positie is niet meer van deze tijd. Dit is achterhaald en wordt niet meer door mensen getolereerd. Iedere leider wil werken met verantwoordelijke teamleden. De vraag is of je dit ook echt stimuleert. Tijdens strategie sessies kan je afspraken maken met teamleden over beleid, neem je de huidige teamwaarden en de cultuur onder de loep, schaaf je dit bij en koppel je het aan gedrag. Mensen hierbij betrekken zorgt voor beklijving.

Mijn ‘Leiders van nu’ podcast al geluisterd?
⎯  Hi 🖐

Mijn naam is Wilfred Prins

Ik help je om meer uit je team te halen en om mensen te inspireren

Over mij

Ik geloof erin dat mensen veranderen vanuit intrinsieke motivatie. Daar kan je als leider op in spelen door je mensen centraal te stellen. Door ze intrinsiek te prikkelen, zullen zij betere resultaten behalen dan wanneer je ze iets oplegt. Intrinsiek gedreven mensen op de juiste manier aanspreken en begeleiden zorgt ervoor dat men geen reden heeft om te vertrekken.

Strategie sessies

Hoe je dat kan doen is door sessies te organiseren waarbij je als leider niet zelf je ideeën deelt maar teamleden aanspreekt op hun autonomie. Dit zorgt ervoor dat beslissingen ook echt gedragen geworden omdat mensen zelf betrokken zijn van bij de besluitvorming.

Ondernemerschap

Van 2013 tot 2022 was ik algemeen directeur en oprichter van Brand Solutions, een salesbedrijf dat zich onderscheidde door de nadruk te leggen op leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Een bedrijf met drie succesvolle vestigingen en een team van 90 gepassioneerde individuen.

Practise what you preach

Zelf laat ik me graag coachen en trainen door de allerbesten. Met Albert Sonnevelt deed ik een 24 uurs coaching. Anatol Kuschpeta is topcoach van het Nederlandse bedrijfsleven en werkt en werkte o.a. voor Albert Heijn, Rabobank, FrieslandCampina en Hallmark. Anatol is al jaren mijn coach en samenwerkingspartner.

Leiders van nu podcast

Mijn filosofie toets ik wekelijks in mijn podcast ‘Leiders van nu’ met de meest inspirerende leiders van Nederland en experts op het gebied van leiderschap. Met onder andere Ynzo van Zanten, voormalig evangelist van Tony’s Chocolonely en Ilse Overwater, directeur private banking bij Rabobank sprak ik over verandering, leiderschap en ondernemerschap. Zo blijf ik mijn visie optimaliseren.

Skills

Mijn spreekvaardigheden en train skills heb ik ontwikkeld bij Remco Claassen, waar ik de cursus ‘Spreken met impact’ volgde. Bij Spreken voor Publiek volgde ik het traject ‘The road to keynote’. Hier heb ik mijn keynote ‘Inspiratie boven motivatie’ geschreven.

Samenwerkingen

In samenwerking met Spreken voor publiek ontwierp ik de cursus ‘Spreken als leider’, die managers en leidinggevenden helpt om te groeien in spreken en leiderschap. Met Spreken voor publiek werk ik nauw samen. Evenals ‘Double-OO’, gespecialiseerd in people strategy en onderzoek, bekend van ‘De Rockstars methode’. Bij Blanchard Nederland volgde ik de cursus ‘SLll’ situationeel leidinggeven en de trainersopleiding SLll.

De Nieuwe Tak

In 2022 richtte ik samen Met Huibert-Jan van Roest De Nieuwe Tak op. De Nieuwe Tak is een club voor verschilmakers en ondernemers die niet van ondernemersclubs houden. Events en een community waar het niet gaat om visitekaartjes uitdelen of louter successen delen. Puurheid, een verschil willen maken en met elkaar lachen is wat we belangrijk vinden. https://denieuwetak.nl/

Plan een kennismakings call!
10 min: nergens aan vast en alles duidelijk
Tijdelijke kennismakingsactie
2 uur sessie op ons kantoor in Utrecht of visie podcast interview, geen € 1.195,- maar € 195,-.
×

 

Hoi!

Klik op een van de onderstaande contacten om te beginnen met chatten.

× Hoe kan ik je helpen?